sunnuntai 1. helmikuuta 2009

SmartPirtti - Kodinohjausjärjestelmä


Nettitaloon rakennettiin älykäs valaistuksenohjausjärjestelmä. Selvitettyämme kaupallisen tarjonnan, päädyimme kehittämään oman. Valmisratkaisuista jopa kokeiltiin Linet-järjestelmää, mutta se osoittautui liian epäluotettavaksi.
Toisaalta haluttiin ohjausjärjestelmä, joka näyttää perinteiseltä, ei toimistomaiselta.

Yli 10 vuoden auditorioautomaatiokokemuksen perusteella oli hyvin tiedossa, kuinka järjestelmä kannattaa tehdä. Sen väylätekniikaksi valittiin CAN-väylä, koska se on laajasti mm. autokäytössä, joten se on varmasti riittävän luotettava tekniikka. Siihen löytyi myös tehokkaita mikrokontrollereita, joissa on väylätoteutus integroituna.

Perusideologia on se, että sähköpääkeskuksesta on tuotu erillinen 230V syöttö kullekin ohjattavalle valaisimelle. Sähköpääkeskuksessa on yli 60 relettä ohjaamassa niitä. SmartPirtti-järjestelmä ohjaa omilla pienjännitereleillään näitä releitä. Valokatkaisimet on toteutettu RJ45-kaapelloinnilla väylänä kytkimeltä kytkimelle. Näin tehtynä järjestelmään voidaan ohjelmoida toiminnallisuus tarpeen mukaan. Samoin on toteutettu erilliset käyttöliittymät selain- ja mobiililaitekäyttöön.

Katso kuvia järjestelmästä Picasa-albumista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti