sunnuntai 1. helmikuuta 2004

Järjestelmän kuvaus

SmartPirtti on CAN-väyläpohjainen järjestelmä, jossa samassa väylässä on erilaisia noodeja:

WBSU = Wall Button Swicth Unit
ECU = Electric Central Unit
BMU = Bus Master Unit
MCU = Master Control Unit

Wall Button Swicth Unit (WBSU)

WBSU:lla on yksilöllinen CAN ID (16-48) ja se pystyy lukemaan n-kpl painikkeita. Väylälle lähetetään viesti sekä painikkeen alas- että päästötilasta. WBSU:lla on 3 ohjattavaa lediä, joiden kirkkautta voidaan säätää 0-100%.
Kuva: WBSU:n toimintamalli. WBSU:hun

Electric Central Unit (ECU)

ECU:lla on yksilöllinen CAN ID (16-48) ja se pystyy ohjaamaan 14 relettä (1-14), neljää himmennintä (DA) ja lukemaan neljää ulkoista input-tietoa.

Bus Master Unit (BMU)

BMU liittyy väylään ja se muuntaa CAN-väyläviestit esim. PC:llä käsiteltäväksi sarjaliikenneviesteiksi. Sarjaliikenteellä voidaan vastaavasti lähettää CAN-viestejä väylällä oleville noodeille ja näin ohjata esim. ECU:n releitä tai WBSU:iden ledien tiloja.

Master Control Unit (MCU) - Tapahtumankäsittelijä

MCU on laite tai ohjelma, jolle voidaan opettaa toiminnallisuuksia, mitä ohjauksia tapahtuu haluttujen tapahtumien seurauksena. Näin esim. valopainikkeen (WBSU) painaminen saa aikaan rele-ohjauksen halutulla ECU:lla sekä sytyttää valopainikkeen LEDin.
Ensimmäisessä toteutuksessa MCU:n rooli hoidetaan PC-ohjelmalla, joka on liitetty väylään BMU:lla. Kakkosvaiheessa PC:llä tehty ja testattu toimintomalli voidaan tallentaa väylällä olevalle MCU:lle, joka voi olla esim. BMU:hun tai ECU:un lisätty toiminnallisuus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti