maanantai 1. maaliskuuta 2004

Tapahtumankäsittelijän toimintamalli (MCU)

Järjestelmän konfigurointi tehdään kirjoittamalla sääntöjä. Nykyisellään säännöt kirjoitetaan tekstieditorilla, eli mitään graafista editoria ei ole toteutettu.

Kukin rele tai DA-muunnin nimetään. Nimeämistapa on määritelty tyyliin

ECU:16,1=WC
ECU:16,2=Eteinen
ECU:16,3=Olohuone

Määrityksissä =-merkin vasemmalla puolella oleva lyhytnimi (esim. ”ECU:16,1” --> ECU-noodin jonka CAN ID = 16, rele numero 1) on muissa määrityksissä käytettävä määritys --- Käyttöliittymä voi näyttää tekstinimen (WC).

Kullekin painikkeelle voidaan opettaa sääntö, mitä päällekytkentä ohjaa. Ohjauksia voi olla yksi tai useampia.

Sääntö on muotoa:
WBSU:40,1=ECU:16,1 ; ECU16,2 ; WBSU:42,1 ; WBSU:40,1

Selitys: Mikäli WBSU noodin 40 ledi 1 ei pala -> WBSU-noodin 40 painike 1 ohjaa päälle ECU-noodin 16 releet 1 ja 2. Samaisen kytkimen ledi sytytetään, mutta myös WBSU-noodin 42 napin 1 ledi sytytetään myös. Tässä tapauksessa WBSU-noodi numero 42 nappi 1 on ”masterkytkin” isommalle määrälle valaisimia (esim. koko yläkerran sammutus).

Ledin sytytys tarkoittaa myös sitä, että ko. napin ”pinoon” (pino sijaitsee MCU:lla) lisätään tieto releistä, joita on ohjattu päälle. Mikäli painetaan painiketta, jonka ledi palaa, ohjataan kaikki pinoon lisätyt releet/painikeledit 0-asentoon.

Huom! Vaikka WBSU sisältää vain 3 lediä, samaa toimintamallia voi käyttää kaikille WBSU- outputeille. On MCU:n vastuulla hoitaa tämä pinologiikka ja lähettää väylälle lediohjausviesti vain niille ledeille, joita laitteessa oikeasti on.

Huom! Esimerkkikuvissa näkyvä Web-käyttöliittymä generoidaan automaattisesti sääntökuvauksesta. Samalla kun kuvataan järjestelmän toiminta fyysisille kytkimille syntyy myös selain- ja mobiilikäyttöliittymät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti